Fartyget

Fartyget Beverley bygges på ett litet varv på engelska ostkusten 1998. Hon byggdes för att tråla räkor utanför Cromer på den engelska ostkusten. År 2006 avreglerades hon pga EU fiskepolitik och all fiskeutrustning lyftes av och hon fick en ny ägare. En tid fungerade hon som arbetsbåt runt hamnarna Boston, Kingslynn samt Wisbech. Slutligen kom hon till Sverige och Kalmar på våren 2010.

Beverly är 11,90m lång och 4,20m bred samt har ett största djupgående på 1,55 meter. Botten och sidorna är förstärkta för att klara de engelska tidvattenhamnarna.

Toppfart är 11 knop och marschfart 8 knop. Hon drivs fram av en 6 cylindring huvudmotor av märket Gardner som utvecklar 175 hästkrafter. Beverly uppfyller samtliga säkerhetskrav enligt transportsyrelsen. Hon är utrustad med livvästar samt livflotte. Hon är godkänd för fartområde D.

Beverly är utrustad med ekolod, radar, GPS, automatstyrning, VHF radio samt eletroniska sjökort. Däckskranen är en mobilkran av märket Hiab som lyfter 1 ton 3 meter ut över fartygsidan. Arbetsytan på akterdäcket är 25 kvm.
 
 
 

Startsidan | Om oss | Kontakta oss

Copyright 2010™© www.lpshipping.com